Nieuws

Persbericht

Aanwijzing bijzondere evaluator van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de bijzondere evaluator aanwijst van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

Persbericht

Minister Kitir haar aanwezigheid in New York stond in het teken van sociale bescherming.

Vandaag sluit Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid haar deelname af aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties In New York. Haar aanwezigheid in New York stond in het teken van sociale bescherming. Zo zette ze haar schouders onder de Global Accelerator van de VN. Met dit initiatief wil de VN 400 miljoen jobs creëren en sociale bescherming uitbreiden naar de 4 miljard mensen die er nog geen hebben.
Persbericht

Minister Kitir op de 77ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York

Op 19 september wordt de 77ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York geopend. Met de Oekraïense crisis op de achtergrond zal de secretaris-generaal van de VN zijn visie op multilateralisme en internationale samenwerking uitdragen, in lijn met zijn recente rapport "Our Common Agenda", onder meer via de organisatie van een top rond onderwijs.
Persbericht

Diplomatieke contactdagen van 5 tot 9 september 2022

Van maandag 5 tot vrijdag 9 september vinden opnieuw diplomatieke contactdagen plaats in het Egmontpaleis. De Belgische ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij de internationale instellingen verzamelen daarvoor in Brussel.Door de uitbraak van COVID-19 werden de voorbije twee jaar de diplomatieke contactdagen niet of alleen in virtuele vorm gehouden. Ook dit jaar blijven voorzorgsmaatregelen behouden, gezien de strenge COVID-regels die nog steeds in meerdere landen…
Persbericht

Investeringen in Housing First voor jonge daklozen

De ministerraad gaat, op voorstel van minister van Grootstedenbeleid Meryame Kitir en minister van Maatschappelijke Integratie belast met Armoedebestrijding Karine Lalieux, akkoord met de besteding van 10 miljoen euro voor investeringen in huisvesting voor dakloze jongeren in het kader van ‘Housing First’-projecten.

Nieuwsbericht

10 miljoen euro voor 25 nieuwe ‘Housing First’-projecten tegen dakloosheid

In de strijd tegen dak- en thuisloosheid maakt de federale regering 10 miljoen euro vrij voor 25 ‘Housing First’-projecten. Dat maken minister van Grootstedenbeleid Meryame Kitir en minister van Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Karine Lalieux bekend. “Dit komt vooral jongeren ten goede.”
Persbericht

Minister Meryame Kitir brengt bezoek aan het Panzi-ziekenhuis in Bukavu

“Het raakt me wat al deze meisjes en vrouwen hebben moeten doorstaan en hoe jong de slachtoffers vaak zijn. Ik heb veel respect voor de wilskracht en de moed van deze vrouwen om vooruit te gaan.” - Minister Meryame Kitir.
Persbericht

Minister Kitir bezoekt Internationaal Instituut voor Tropische Landbouw in Bukavu, Oost-Congo

“We maken de boeren weerbaarder en versterken de voedselzekerheid. Een mislukte oogst of hogere prijzen mogen nooit lijden tot hongersnood.” - Minister Meryame Kitir.
Persbericht

Minister Meryame Kitir bezoekt het FAO-programma in de Miombo bossen in DRC: “Met herbebossing pakken we structureel de klimaatverandering aan.”

Op vrijdag 10 juni bezoekt Minister Kitir samen met het Koningspaar de Miombo-bossen in Zuid-Oost Congo. De grootte van deze savannebossen bedraagt vandaag slechts 20% van hun oorspronkelijke omvang en de verdwijning ervan zet zich door in hoog tempo. Minister Kitir: “Deze bossen zijn een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen de klimaatverandering. Hun waarde voor de biodiversiteit in de regio is van onschatbare waarde.” De bossen zijn voor de lokale bevolking een belangrijke…
Persbericht

Minister Meryame Kitir bezoekt samen met koningspaar het ‘Institut National de Recherche Biomédicale’ (INRB): “Iedereen heeft recht op een goede gezondheid."

Door de samenwerking met het INRB zetten we in op de versterking van onderzoek en toegang tot gezondheid voor iedereen. Want we zijn pas veilig als iedereen veilig is.”

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.